2013
augusztus
22
csütörtök

Étkezési díj

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom, hogy a 2011. évi CXC. tv. A nemzeti köznevelésről szóló törvény szerint az önkormányzatnak étkezési lehetőséget kell biztosítani a tanulóknak, de a szolgáltatásigénybevétele térítési díjköteles. 1997. évi XXXI. törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény szerint:

(5) Gyermekétkeztetés esetén

a) a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő

aa) bölcsődés,

ab) óvodás,

ac) 1-8. évfolyamon nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő,

ad) fogyatékos gyermekek számára nappali ellátást nyújtó, az Szt. hatálya alá tartozó intézményben elhelyezett, aa)-ac) alpont szerinti életkorú gyermek után az intézményi térítési díj 100%-át,

b) az a) pont alá nem tartozó, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek és tanuló után az intézményi térítési díj 50%-át,

c) három- vagy többgyermekes családoknál gyermekenként az intézményi térítési díj 50%-át,

d) az ad) alpont alá nem tartozó, tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek, tanuló után az intézményi térítési díj 50%-át kedvezményként kell biztosítani [az a)-e) pont a továbbiakban együtt: normatív kedvezmény].

(6) A normatív kedvezmény csak egy jogcímen vehető igénybe.

A fentiek alapján az étkezési díj fizetésének elmulasztása esetén a tanuló az étkezés igénybevételéből kizárásra kerül. A fennálló díjtartozás behajtása érdekében a szükséges jogi lépéseket megtesszük. (Fizetési felszólítás, fizetési meghagyásos eljárás lefolytatása, végrehajtás kérése?)

 

2013. szeptember 1-től az iskolai étkezés díjának beszedése központilag történik, ezért az alábbi változások szükségesek:

 

Fizetés módja:

- készpénzzel: havonta 2 alkalommal az előre közölt időpontokban az adott oktatási intézményben

- átutalással: a számlán szereplő számla számra

- csoportos beszedési megbízással:

A szülők teendője a felhatalmazó levéllel:

- aki eddig nem csoportos beszedés útján fizette a térítési díjat, vagyis új a rendszerben, a kitöltés után vigye be a felhatalmazást a számlavezető bankjához,

- aki eddig is ilyen módon fizetett és az OTP vezeti a lakossági folyószámláját, annak nincsen teendője

- aki eddig is ilyen módon fizetett, de nem az OTP vezeti a lakossági folyószámláját, annak ki kell töltenie az új megbízást, be kell vinnie a bankjába, s ezzel egyidejűleg kérni a régi megbízás törlését

A megbízás bank általi elfogadását követően a megbízás másolatát / a bank által adott igazolást az adott oktatási intézményben kell leadni.

A felhatalmazás bármely bankban 2013. július 1. után intézhető.

Az étkezést lemondani, módosítani a tárgynapot megelőző 8 óra 30-ig az ingyenes zöldszámon vagy email-ben lehet. (Szeptemberben az iskolában megismerhető a zöldszám és email cím.)

 

Zalaegerszeg, 2013. június 12.

Gehér Mariann

Zalaegerszegi Gazdasági Ellátó Szervezet Zalaegerszeg

intézményvezető sk.

Vissza

Hozzászólások   

 
#1 mikla beáta 2013-10-24 21:35
jó estét!
Bognár Dominik 3.C. tnuló étkezési számlájáról szeretnék kérdezni.a számlán az áll,hogy fizetendő 0 ft pénzügyi egyenleg 0 ft, a számla 5417 ft támogatást tartalmaz.ez azt jelenti ,hogy nem kell fizetnem?
segítségét előre is köszönöm!

Mikla Beáta
 

Amennyiben szeretne hozzászólni, kérjük jelentkezzen be vagy regisztráljon!