2017
május
03
szerda

Atlétika megyei diákolimpia

Iskolánk április utolsó napjaiban a minden évben megrendezésre kerülő atlétikai megyei diákolimpián vett részt, ahol a tét nem volt kisebb, minthogy csapataink és egyéni versenyzőink sikeresen szerepeljenek, és ez által kivívják maguknak és iskolánknak az országos versenyen való részvételt!
Időrendi sorrendben haladva, először a II. korcsoportos fiúk mutathatták meg magukat az összetett versenyben, ahol remek teljesítménnyel, csapatként együtt dolgozva fölényesen nyerték meg a megyei diákolimpiát és jutottak be az országos döntőbe.
A csapat tagjai: Fábián András, Horváth Krisztián, Honfi Flórián, Cserkuti Németh Olivér, Ebedli Dominik, Szírmai Nimród
 Felkészítő: Szabó Gábor
A III. korcsoportos fiú csapat, amelynek tagjai végig versenyben voltak az arany éremért, sajnos egy hajszállal lemaradtak a dobogó legfelső fokáról, így a fantasztikus 2. helyezést szerezték meg.
A csapat tagjai: Makkos Dávid, Csóka Dominik, Vass Gergely, Kámi Belián, Szűcs Valter, Sziva Milán
Felkészítők: Hajas Éva, Pajor László
Mindeközben a lányok is megkezdték versenyeiket nem is akárhogyan, Makovecz Virág, aki nem is olyan régen kezdte az atlétikai pályafutását, rögtön az első diákolimpiáján, 600 méteren egy bátor, taktikus futással szerezte meg az előkelő 3. helyezést.
Felkészítő, edző: Szabó Gábor
A nap azonban itt még nem ért véget, a lányok nem elégedtek meg ennyivel és a 4x100-as váltó tagjai remek időt futva elsőként szakították át a célszalagot, ezzel kivívták a jogot, hogy az országos versenyen képviselhessék iskolánkat.
A csapat tagjai: Makovecz Virág, Kovács Gréta Míra, Varga Regina, Röszler Dóra
Felkészítők: Szabó Gábor, Pajor László
A második nap sem kezdődhetett volna jobban, ugyanis a II. korcsoportos lányok - óriási meglepetést okozva - végig nagyon fegyelmezetten és remekül versenyezve szerezték meg az első helyezést és indulhatnak az országos döntőn. Ugyanebben a korosztályban Tóth Gerda, aki a csapat oszlopos tagja, az egyéni összetett versenyt is megnyerte.
A csapat tagjai: Tóth Gerda, Molnár Hanna, Bakonyi Lara, Sziva Teodóra, Káldi Panna, Magyar Dorka.
Felkészítők: Szabó Gábor, Pajor László
A továbbiakban már a fiúké volt a főszerep, először Vass Gergely 60 méteren már az előfutamban az országos meghívási szinten belül futott, majd a döntőben a 3. helyen ért a célba és lett bronzérmes.
Felkészítők: Hajas Éva, Szabó Gábor
Pető András 300 méteren lett ezüstérmes.  
Felkészítő: Hajas Éva
A nap végére itt is felkerült az i-re az a bizonyos pont, ugyanis a III. korcsoportos fiúk a lányok teljesítményét lemásolva fölényesen megnyerték a 4x100-as váltót és ők is résztvevői az országos döntőnek.
A csapat tagjai: Csóka Dominik, Makkos Dávid, Sziva Milán, Vass Gergely.
Felkészítők: Hajas Éva, Pajor László, Szabó Gábor

IMG 20170425 143835

image-0-02-05-51eae8c38b7b5348ed73e5222b645b724853ecc890200f065aff6ad4d3931c86-V1

További képeket galériánkban találhat!

Vissza

Amennyiben szeretne hozzászólni, kérjük jelentkezzen be vagy regisztráljon!