Kincskereső
2019
november
10
vasárnap

Pályaválasztó(k) a Petőfiben

Szerdán iskolánkban pályaorientációs napot tartottunk, melynek során a diákok különböző interaktív programokon vettek részt. A középfokú intézmények képzési tájékoztatóin az egyes szakmákról, a 2020-21-es tanévben induló képzésekről kaptak információt a nyolcadikosok.
A felső évfolyamos tanulók "üzemlátogatáson" is részt vettek az alábbi helyeken:
Báthory István Szakgimnázium és Szakközépiskola, Zalaegerszegi Járásbíróság, Anton Kft., Autó Császár, Arany Bárány Hotel, Szent Rafael Zala Megyei Kórház, Mentőállomás.
Vendégeink voltak: a 12. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda, valamint a Zala Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Információs Iroda munkatársai.
Köszönjük minden intézmény, valamint a program szervezőinek és a lebonyolításban feladatot vállaló kollégáink munkáját, mellyel hozzájárultak a tartalmas iskolai rendezvényünk megvalósításához.

2019
november
09
szombat

Öveges-napi természetismeret és matematika versenyek eredményhirdetése


Iskolánk tanulói részt vettek az október 24-én megrendezett Öveges-napi természetismeret és matematika versenyeken. Az eredményhirdetésre november 8-án került sor a Zalaegerszegi Öveges József Általános Iskola tornatermében, ahol ünnepélyes keretek között átadták a díjakat. Kategóriánként az első három helyezett könyv és oklevél jutalomban részesült. Örömmel értesültünk róla, hogy iskolánk 11 tanulója is a díjazottak között van, így büszkén érkeztünk az ünnepségre. A következő eredmények születtek: Az alsó tagozatosok matematika versenyén II. helyezést ért el Kónya Botond a 2.a, és Kostrigina Anna a 3.a tanulója. III.-ak lettek Bodnár Eliza a 4.a-ból, Nagy Botond Márk a 2.a-ból és Zólyomi Blanka a 3.a-ból. Felkészítő tanítóik: Fokiné Benda Zsuzsanna, Domjánné Molnár Erika, és Szláveczné Laposa Zsuzsanna. A 6. osztályosok természetismereti csapatversenyén a 6.c osztályból II. helyezett lett Horváth András, Szabó Mihály és Maráczi Ádám, felkészítő tanáruk: Kozma Andrea. Az 5. évfolyam természetismereti csapatversenyén III. helyezést ért el az 5.a-ból Tóth Eszter, Salánki Sára Abigél és Gyergyák Bíborka, felkészítő tanáruk: Tömpe Istvánné.

Gratulálunk minden diákunknak és felkészítő tanáraiknak!
View the embedded image gallery online at:
http://petofizalaegerszeg.hu/index.php/hirek#sigFreeIdcd1667be94
2019
november
08
péntek

Pályaorientációs napi kirándulás

Pályaorientációs nap keretén belül iskolánk 2.b osztályos tanulói Tilaj községébe látogattak el, ahol Senkó Balázs polgármester vezetésével a helyi közösségi aszaló, szárító és savanyító bemutatóhelyen megismerkedhettek a kiskerti termeléssel, vegyszermentes tartósítással, az aszalás és szárítás mozzanataival. Az interaktív program során tanulóink meg is kóstolták az aszalt és szárított gyümölcsöket és zöldségeket, szomjukat pedig frissen préselt gyümölcslével csillapították.

View the embedded image gallery online at:
http://petofizalaegerszeg.hu/index.php/hirek#sigFreeId2aa2b9eb61
2019
november
08
péntek

Városi helyesíró- és szépíró verseny

Sikeresen szerepeltek iskolánk diákjai október végén a Zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskola városi helyesíró- és szépíró versenyén. Bartáky Panka 6.b és Richter Marcell 7.a osztályos tanuló a saját kategóriájában egyaránt 2. helyezést ért el. Gratulálunk a szép eredményhez!

varosi helyesiro
2019
november
07
csütörtök

Múzeumpedagógiai foglalkozás

November 5-én, kedden nyolc órakor 7. és 8. évfolyamos diákok elindultunk a Göcsej Múzeummal közös szervezésű kirándulásra. Balatonfüredre mentünk a történelmi Zala megye fontos városába. A túránk témája a reformkor volt. Idegenvezetőnk sokat hivatkozott Eötvös Károly: Utazás a Balaton körül című könyvére. A korszakhoz kötődő neves emberek szobrait, emléktábláit néztük meg. Láttuk a színház épületének maradványait és Jókai nyári rezidenciáját is. Elmentünk az Anna-kúthoz, aminek forrásvizéből ihattunk is. Sétánk során láttuk Bujtor István színész legenda szobrát is. Egy nagyon tartalmas napon vehettünk részt. Köszönjük szépen a lehetőséget!

Suder Zsófia – 7.a oszt. tanuló


Első<<12345678910>>Utolsó