2010
június
07
hétfő

Karintia Gyöngyszeme

A Belvárosi és a Landorhegyi Általános Iskolák közös szervezésében egy hetes német nyelvi táborban, ?Erdei Iskolában? vettünk részt a mesés Obervellachban. A település a Magas Tauern lábánál, a felső Möll folyó völgyében található.
Az ?Alpesi Erdei Német Tanoda? változatos, programokban gazdag hetet kínált számunkra. A délelőtt mindig nyelvoktatással kezdődött, ahol még plusz feladatokat is kaptunk, melyeket a városban kellett megoldanunk a helyi lakosok segítségével. Csapatom számára az volt a legérdekesebb és egyben a legnehezebb feladat, amikor együtt kellett fényképezkednünk egy építkezés munkavezetőjével.

A mindennapos német nyelvoktatás mellett, kirándulások, gyalogtúrák tették izgalmassá a napokat. Csodálatos élményekben volt részünk, gyönyörű vízeséseket láttunk, körös-körül óriási sziklák, hasadékok vettek körül bennünket. Jártunk egy Vadasparkban is, Feld am See-ben, ahol egészen közelről, a saját élőhelyükön tanulmányozhattuk az állatokat, sőt, meg is simogathattuk őket. Megnéztünk egy tengerszemet is a Malnitz-i Naturpark-ban, csodálatos madárvilágával együtt. A legizgalmasabb a Reißeck felvonója volt, mely 3300 méter magasra vitt fel bennünket, 82 %-os emelkedővel. Miközben lent a völgyben tavaszi virágok nyíltak, mi fent a félméteres hóban hógolyóztunk. Felejthetetlen élmény volt. A mormotákat egészen közelről szemügyre vehettük. Nagyon érdekes volt még az ?Affenberg?, a majmok hegye. Itt szintén szabadon éltek a makákó majmok, melyek mínusz húsz fokig bírják a kinti hideget. Természetesen van melegedőjük is, ahová télen behúzódhatnak. Az autók szerelmeseinek a Gmünd-i Porsche Múzeumot ajánlom, ahol az eredeti, még fából készült modellek mellett sok szép autócsodát láttunk. A ?BIOS? ház Mallnitz-ban, a magyar Csodák Palotájához hasonló, ahol a környezetünkben végbemenő folyamatokkal ismerkedhettünk, még igazi ökörszemet is boncoltunk.
A hazafelé vezető úton megálltunk Klagenfurtban, a ?Minimundus?-ban, ahol a világ híres épületei találhatók, kicsinyített formában, végül egy csodálatos cseppkőbarlangba látogattunk Obir-ba, ahol zenei aláfestéssel gyönyörködtünk a csodálatos cseppkövekben.
Voltunk egy hüllőparkban is, igazán nagy élmény volt kígyót fogni a kezemben, és krokodilokkal szemközt nézni.
Az élményekben gazdag hét után volt mit mesélni otthon.

Köris Titanilla
Horváth Kristóf

A fényképeket megtekinthetik képgalériánkban!

Vissza

Amennyiben szeretne hozzászólni, kérjük jelentkezzen be vagy regisztráljon!